Polyurea

Polyureapinnoitteet

Tuomme maahan hollantilaisen Prokolin valmistamia ruiskutettavia elastisia ja kestäviä 2-komponenttisia polyureapinnoitteita. Prokol on yksi Euroopan johtavista polyureapinnoitteiden valmistajista ja edelläkävijöistä yli 25 vuoden kokemuksella. Rocathaan polyurea on 100% puhdas ja liuotinvapaa polyureapinnoite, joka ei sisällä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, eli se on VOC-vapaa. Polyurea on kemiallisesti ja mekaanisesti kestävämpi, kuin perinteiset epoksipinnoitteet tai ruiskutettavat sekä mekaanisesti levitettävät polyuretaani-elastomeeri lattiapinnoitteet. Tuote säilyttää ominaisuutensa myös matalissa ja korkeissa, jopa +120 asteen lämpötiloissa. Pinnoitteilla saadaan kestävä ja saumaton vesieriste moneen käyttötarkoitukseen. Kovettuminen tapahtuu 10 sekunnissa ja 2-3 mm:n paksuinen pinnoite kestää kävelyn ja vesisateen jo minuutin kuluttua.


Katot

Katoille soveltuva Rocathaan polyurea voidaan ruiskuttaa vanhan vesikatteen päälle. Läpivientien juuret ja kattokaivot ym. rakenteet voidaan ruiskuttaa täysin saumattomaksi kokonaisuudeksi kattopinnoitteen kanssa. Pinnasta tulee täysin vesitiivis ja saumaton. Ei vaadi vanhan katteen uusimista, ei purkutöitä, eikä tulitöitä. Riittää kun puhdistetaan vanha vesikate liasta, roskista, sammaleista ja muusta irtonaisesta aineksesta.  Tuotteen nopeus mahdollistaa suurien pinta-alojen ruiskuttamisen päivän aikana (satoja m2/pv). Valmistaja antaa tuotteelle 20 vuoden materiaalitakuun. Rocathaan polyurealle on suomalaiset rakennusmääräykset täyttävät paloluokitukset.


Teollisuuden kohteita

Soveltuu monille eri pinnoille kuten säiliöt, rakennusten lattiat, seinät ja katot. Polyureapinnoitteet mahdollistavat erinomaisen sään, kemikaalien ja kulutuksen kestävyyden. Rocathaan tuotteilla lasketaan teollisuuden kulutuksesta ja korroosionestosta syntyviä kustannuksia. Korroosiosuojaus voidaan tehdä uusille ja myös vanhoille kohteille pidentäen huomattavasti niiden käyttöikää. Polyureapinnoitteen ruiskutus on nopeaa ja näin ollen se hidastaa muuta toimintaa mahdollisimman vähän. Säiliöiden pinnoittamiseen polyurea soveltuu erinomaisesti, sillä se kestää monia kemikaaleja ja teollisuuden nesteitä, kuten laimennettuja epäorgaanisia happoja (rikki-, typpi-, kloorihapot, jne…) aina pH-arvoon 1 asti. Emäksisten kemikaalien kestävyys on myös hyvä (natrium- ja kaliumhydroksidi) aina pH-arvoon 14 asti. Pinnoitteen soveltuvuus ja kohteen esikäsittely tulee aina tarkastaa tapauskohtaisesti. Rocathaan pinnoite soveltuu myös jätevesien, polttoaineiden, liuottimien, alkoholin, glykoolin ja liuenneiden suolojen korroosiosuojaukseen.


Rakentaminen

Rocathaan pinnoitteet soveltuvat erinomaisesti myös teräs- ja betonirakenteiden suojaukseen kuten silloille sekä erilaisiin teräsrakenteisiin. Euroopassa polyureapinnoitteet ovat laajalti käytössä autokatoksien, rappusten, liuskojen ja muiden karhennusta vaativien kohteiden pinnoitteina. Koska pinnoitteiden murtovenymä on yli 300%, niillä voidaan tehdä tiivis pinnoite myös liikuntasaumojen yli. Tyypillisiä kohteita ovat autonpesupaikat ja autopesulinjojen lattiat. Julkiset uima-altaat, kotitalouksien pienet uima-altaat, mereen upotettavat teräs- ja alumiinirakenteet sekä laivojen teräsrakenteet ovat niin ikään polyurealla pinnoitettavia kohteita.


Elintarvike ja juomavesisäiliöiden ja putkistojen suojaus

Polyureapinnoitteilla voidaan suojata myös elintarviketeollisuuden ja juomavedenkäsittelyn putkistot ja säiliöt. Valikoimaan kuuluvat näihin tarkoituksiin hyväksytyt tuotteet.


Materials